Konkurso „Metų ūkis 2018“ dalyviai

Lietuvos ūkininkų sąjungos Akmenės skyriaus pirmininkė Gražina Gauronskienė kartu su vertinimo komisijos nariais ėmė žvalgytis, kuriems ūkininkams sekėsi geriausiai. Prasideda konkurso „Metų ūkis 2018“ žvalgytuvės.

Po kelerių metų pertraukos komisija aplankė Akmenės miesto pakraštyje gyvenančių ūkininkų Juditos ir Algimanto Žalių valdas. J. ir A. Žiliai plėtoja augalininkystės ūkį. Šeima turi 90 hektarų nuosavos žemės, dar 70 hektarų nuomoja. Jų ūkis palyginti nedidelis, tad puikiai galima sužiūrėti, suderinti sėjomainą. Kitais metais Žilių ūkiui sukaks 20 metų. Per tą laiką daug kas pasikeitė. Ne tik sodybos, ūkio planavimas. Sūnus Arvydas baigė žemės ūkio mokslus ir dirba tėvų laukuose, svajoja apie jauno ūkininko ūkį, jis puikiai valdo naujausią techniką.   Dukros dvynukės baigė gimnaziją ir pasirinko studijas- Rimantė studijuoja odontologijos mokslus Kaune, o Roberta – tarptautinės prekybos mokslus.

Žilių gyvenimas kaip toje dainoje apie mylimąją, kuri gyvena … kitoje gatvės pusėje. Judita iš Akmenės pašonėje esančio Gulbinų kaimo, Algimantas iš Akmenės.

Julija SEJAVIČIENĖ pasakoja šeštadienio numeryje. Astos Kiminienės nuotr.