Sveikinimai Vasario 16-osios proga

 

Brangūs akmeniškiai,

 

Skambės šimtas bažnyčių varpų dūžių. Į dangų kils simboliniai vienas, antras, trečias šimtas balionų. Kelsime, nešime po šimtą vėliavų. Iš šimtų krūtinių sklis Tautiškos giesmės žodžiai. Šimtų šimtai virpančių iš džiaugsmo širdžių plaks vienu ritmu. Nes Vasario 16-ąją švenčiame savo atkurtos Valstybės šimtmetį!

Iš visos širdies sveikinu Jus, brangieji, su išskirtine Lietuvos švente, kokios nesulaukė kelios žmonių kartos, o mes turime laimę ją čia ir dabar išgyventi. Pajuskime kiekvieną šios brangios dienos akimirką sujaudinta širdimi, pakylėtomis mintimis ir neužgesinamomis viltimis. Būkime laimingi laisvoje šalyje ir tobulinkime ją savo darbu, kūryba, išradimais, meile vardan ateinančių šimtmečių.

 Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas

 

Minime iškilų savo valstybės jubiliejų, prisimindami Tėvynės ir Tautos kančias, patirtas sovietinės okupacijos metais, nusilenkdami Laisvės idėją nešusiems ir vardan mūsų visų gyvenimo savo gyvybes paaukojusius politinius kalinius ir tremtinius, pokario metų pasipriešinimo kovų dalyvius. Dėkingumo kupinomis širdimis atsigręžiame į Atgimimo metą, pabudinusį tautos savimonę ir ryžtą nutraukti sovietinio režimo pančius.

Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga nuoširdžiai sveikinu visus rajono gyventojus, linkiu pajausti iškilios sukakties didingumą ir istorijos akimirkos svarbą – esame istorinio momento dalyviai ir liudytojai. Esame Lietuvos valstybės kūrėjai. Tegul meilė Lietuvos lydi mūsų ir mūsų vaikų gyvenimą.

Pagarbiai – Lietuvos Respublikos Seimo narys Valius ĄŽUOLAS

Brangūs Akmenės krašto žmonės,

Vasario 16-ąją minime Lietuvos valstybės atkūrimo 100 metų sukaktį. Penkis ilgus dešimtmečius Lietuva nešė sovietinės okupacijos jungą, kentė Sibiro šaltį, netektis ir žūtis, verkė dėl partizaniniame kare žuvusių sūnų ir dukrų, liūdėjo, regėdama draskomus kryžius ir sandėliais paverstas bažnyčias… Štai kodėl tokia brangi Vasario 16-oji – ji įrašyta Lietuvos valstybės istorijoje, ją žino pasaulio valstybės, toji diena niekada nebuvo nutolusi iš mūsų sąmonės ir savimonės. Džiaugiuosi kartu su Jumis – esame mūsų valstybės orios ir iškilios sukakties dalyviai, esame laisvi ir laimingi, kuriame savo ateitį. Linkiu džiaugsmo, meilės Tėvynei ir žmonėms, vienybės ir susitelkimo vardan Lietuvos.

Jadvyga DUNAUSKAITĖ, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Akmenės skyriaus pirmininkė, Savivaldybės tarybos narė

Praeities dvasia ir praeities aukos įgalimo mus atkurti savo nepriklausomą valstybę, o tos praeities ir šių dienų junginys mus turi paskatinti Lietuvos ateitį kurti taip, kad ji būtų gaji, ištverminga, ir atspari prieš visokius pavojus ir netikėtumus“. Prezidentas Antanas Smetona

Mieli Akmenės krašto žmonės,

Vasario 16-osios suteikiama viltis – ne tušti žodžiai. Tai galimybė gyventi geriau, šviesiau, drąsiau. Sveikindamas Jus Valstybės atkūrimo 100-mečio proga linkiu laimės, sveikatos, šventinio džiaugsmo ir tikėjimo viltimi. Tegul Vasario 16-oji mus dar labiau suburia naujiems darbams Tėvynės ir žmonių labui.

Pagarbiai, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Akmenės skyriaus pirmininkas Apolinaras Nicius

Sveikinimai – vasario 15 d. „Vienybės“ numeryje