Kiaulės galva ir kiti patiekalai

Šeimos tradicijos. Gebėjimas iš kartos į kartą neštis kažką tokio, kas ir po kelių dešimtmečių susies  gyvenančius giminės ainius su protėviais, kas ir po kelių dešimčių, ar net šimto metų bus išskirtinai tavo giminės  kartas  telkianti dalis. Sofija ir Algimantas RUPEIKOS iš Naujosios Akmenės būtent tokių tradicijų šeimoje puoselėtojai.

Šiais metais auksinių vestuvių sukaktį minėsiantys akmeniškiai pasakojo, jog naminio maisto gamyba užsiima nuo seno. Tą skatina noras maitintis sveikai – juk tik į savo pačių pagamintą patiekalą dėsi ne bet ką, o ir gaminsi su meile, žinodamas, kad jį valgysi pats bei tavo šeimos nariai.

Buvo metas, kuomet patys ir augino kiaules, nors didžiąją dalį mėsiškos valgių dalies sudaro žvėriena – Algimantas, kelis dešimtmečius dirbęs miškininku, yra ir prisiekęs medžiotojas. O parneštą laimikį visada doroja pats. Vyras sako, jog jo valgiai – sriubos, troškiniai, mėsos patiekalai, o žmonos stichija – desertai, kepiniai.

Apie virtuvės tradicijas – antradienio laikraštyje.