Visi už tą patį reikalą

Visi esame už kuo ekologiškesnį ir švaresnį bei sveikesnį gyvenimą. Iš visų kalbančių ir rodančių informacijos šaltinių mus pasiekiančios žinios kaip kapsintis lašas po lašo akmenį pratašė – žinome, kas gerai ir kas blogai mūsų sveikatai. Mums nepatinka, kai teršiamos upės, tvenkiniai, kai dėl laukuose purškiamų chemikalų dvokia dešimties kilometrų spinduliu. Žmonės daug mato, daug žino ir pyksta, jei įvykiai klostosi netinkamai.

Kivylių kaimo gyventojas pranešė visur, kur jo supratimu reikėjo pranešti, kad per valymo įrenginių talpas į upę liejasi fekalijos.  Jo manymu, kaime vandens telkiniai ir taip užteršti, o dar papildomas kiekis ne pačių kvapniausių teršalų apribos  galimybę žvejoti ir maudytis. Gedimas, kai Kivyliuose nuotekos pakliuvo į aplinką, įvyko ankstyvą pavasarį. Bet apie tai, ko buvo imtasi, problemą paviešinusiam kivyliškiui nepranešta. Todėl vyras mano, kad nė viena tarnyba į pranešimą nesureagavo.

Paaiškėjo, kad sureagavo. UAB „Akmenės vandenys“ rajone eksploatuoja 16 nuotekų valyklų, 54 siurblines, yra 169 kilometrai nuotekų tinklų. Ne visi įrenginiai modernūs.

Romos Jonikienės rašinys šeštadienio, gegužės 25 d. „Vienybėje.“