Į Kruopius, kaip į namus

Ir saviškiai, ir svečiai į Kruopius per šventas Onas važiuoja kaip į namus. Saviškius sutinka giminės, o svečius pasitinka tradicinis, dešimtmečius skaičiuojantis miestelio renginys, kai pagerbiami darbščiausieji, kai padėkojama už bendruomeniškumą, kai pasveikinamos Onos. Tradicinė Kruopių seniūnijos vasaros šventė  turi būrį rėmėjų ir gerbėjų.

Liepos 28 – ąją pečius surėmė Kruopių bendruomenė, seniūnija, kultūros namai, ir senajame parke, po atviru dangumi, įsuko linksmo pasibuvimo ratą. Po visą parką „išmėtė“ pramogas: į šventę ateinančių laukė raganų komanda, koncertas lauko estradoje, stalai ir suolai pasisėdėjimui, batutai – mažiesiems, ledai, užkandžiai – išalkusiems. Nors šventės rėmėjai, kruopiškių draugai – baikerių klubas „Red Bear“ atsivežė lauko viryklę ir išvirė labai sočią ir gardžią, sakyčiau, „šutynę“, nors kvietė valgyti košės, kurios recepto nepakartos joks restoranas, nes mėsos buvo daugiau nei bulvių…

Kruopių seniūnijos vasaros šventė prasidėjo tinklinio varžybomis, nes miestelyje šį komandinį žaidimą vietiniai mėgsta. Svarbiausioji susiėjimo dalis – tradiciniai  šv. Onos (Tituliniai) atlaidai bažnyčioje. Jaunimas- kruopiškiai Ignas ir Deina –  paskelbė tradicinės Kruopių seniūnijos vasaros šventės pradžią. Sveikinimo žodį, vadindamas susirinkusiuosius saviškiais, tarė Seimo narys V. Ąžuolas. Jis ir seniūnė R. Statkuvienė pakviečiami pakelti Lietuvos valstybinę ir Kruopių seniūnijos vardinę vėliavas.

Daugiau trečiadienio, liepos 31 d. VIENYBĖJE.